Ett HVB-hem med familjekänsla

Granby Storgård tar emot unga män mellan 18 och 25 år som har problem med missbruk av alkohol eller narkotika, kriminalitet och/eller har sociala problem.

Jobba hos oss

Vill du jobba hos oss?

Vi söker nu ny kollega, som tillsammans med oss vill arbeta med att hjälpa unga män mellan 18 och 25 år som har problem med missbruk av alkohol och/eller narkotika, kriminalitet och/eller har sociala problem.

Behandlingshemmet har 22 platser. Vi arbetar utifrån en kognitiv beteendeterapeutisk grundsyn, med ett rikt behandlingsinnehåll uppdelad på 4 faser. I Fas 1 arbetar vi med grundläggande struktur och behandling, för att klara av den intensifierade behandlingen som väntar i Fas 2. Fas 3 tränar individen för ett vanligt liv i samhället. Här slussas klienten ut till eget boende, tar upp studier eller söker arbete. Fas 4 innebär ett boende i egen lägenhet med allt vad detta för med sig av ansvar och självinsikt. Behandlingen bygger på att successivt utveckla klientens inre motivation, struktur, förmåga och färdigheter.

I teamet på Granby Storgård arbetar bland annat terapeuter, behandlingsassistenter, socialpedagoger, alkohol/drogbehandlare, boendestödjare och kökspersonal. I familjeföretaget arbetar alla direkt med klienterna. Granby Storgårds terapeutiska arbete består av gruppterapi i olika former, enskilda samtal, sorgebearbetning, kriminalitet som livsstil mm. Behandlingshemmet har ett holistiskt synsätt vilket betyder att man försöker se till hela människans behov.

Mer information om vårt behandlingsinnehåll hittar du på: www.granbystorgard.se

Om tjänsten

Tjänsten som boendestödjare är en praktisk, pedagogisk och social insats för klienter som syftar till att underlätta för klienten att hantera sin vardag. Boendestödet anpassas till klientens behov. Eftersom behoven och önskemålen om stöd ser väldigt olika ut så är boendestöd en insats som har ett mångsidigt innehåll och är individuellt utformat för klienten.

Boendestöd ska präglas av hög grad av delaktighet. Det vill säga att personalen gör saker tillsammans med den som behöver stödet så långt det är möjligt. Boendestödjaren stödjer klienten i att planera, genomföra och att vara delaktig i vardagssysslor. Boendestödjaren arbetar med, inte åt, den som behöver stöd. En boendestödjare kan också stödja klienten vid kontakter med myndigheter och vid behov följa med klienterna på aktiviteter. Tjänsten innebär att du arbetar intensiva dygn mellan onsdag till måndag med 8 dagars efterföljd ledighet.

Vem är du?

Du har körkort, hög stresströskel, driv och vilja att hjälpa och stötta människor med olika typer av missbruks och eller kriminell problematik. Har du en pedagogisk utbildning är det absolut ett plus.

Välkommen med din ansökan
Låter detta som en tjänst för dig, då är du varmt välkommen med din ansökan till:beatrice.scholin@granbystorgard.se

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta oss via mejl: beatrice.scholin@granbystorgard.se

Ring: 08-510 253 13 Mail: info@granbystorgard.se